Kapotte sloten? Neem contact op met een slotenmaker in de buurt!

De veiligheid van je huis is voornamelijk afhankelijk van de kwaliteit van de deursloten. In sommige gevallen kan het tijd zijn om sloten te vervangen, om je huis tegen inbraak te beveiligen. In dit artikel leggen onze experts van een slotenmaker uit Ridderkerk uit wanneer en hoe je de beveiliging van je huis kan verbeteren en in welke gevallen je het beste deursloten kan vervangen.

Sloten vervangen of opnieuw insleutelen?

Om ervoor te zorgen dat de oude sleutels het slot niet meer openen, kan je de sloten van de deur vervangen of de sloten opnieuw laten insleutelen. Bij het vervangen van sloten wordt het bestaande slot van de deur verwijderd. Daarna zal er een nieuw slot op deze plek geïnstalleerd worden. Slotenmaker Hillegom kan je hierbij helpen. Bij het opnieuw insleutelen van deursloten worden de pennen en veren van de binnenste werking van het slot opnieuw uitgelijnd, waardoor de nieuwe sleutel een match wordt voor het bestaande slot. Dit is vaak een stuk goedkoper dan een slot vervangen.

Wanneer opnieuw insleutelen?

Koop je een nieuwe woning? Zorg er dan voor dat de sloten opnieuw worden ingesleuteld, want vaak hebben makelaars en aannemers al sleutels van de woning. Zeker als je een bestaand huis koopt of in een huurhuis gaat wonen, is het belangrijk om er voor te zorgen dat er nieuwe sleutels komen. Onze slotenmakers van Slotenmaker Berkel en Rodernrijs staan voor je klaar om je sloten opnieuw in te sleutelen. Bekijk altijd goed het contract wanneer het gaat om een huurwoning. Het kan namelijk zijn dat je de huurbaas een kopie van de nieuwe sleutel moet geven.


Zijn je huissleutels gestolen? Sleutel dan de sloten zo snel mogelijk opnieuw in, om inbraak te voorkomen. Wanneer je echter maar één sleutel van het slot had, zal je de sloten moeten vervangen omdat je voor het opnieuw insleutelen altijd ten minste één originele sleutel nodig hebt.

Wanneer sloten vervangen?

In de loop van de tijd kunnen sloten verslijten door de herhaalde beweging van het vergrendelen en openen van het slot. Sloten beschadigen wanneer de verkeerde sleutel in het slot gestoken wordt. Opnieuw insleutelen is dan geen optie. Een beschadigd of versleten slot kan namelijk niet gemaakt worden en problemen met het sluitmechanisme zullen blijven bestaan. Daarom zal je in dit soort situaties het gehele slot moeten vervangen. Wil je deze klus liever niet zelf klaren? Neem dan gerust contact op met Slotenmaker in Berkel en Rodernrijs.

Een enkele sleutel voor alle sloten

Het is een stuk gemakkelijker wanneer je niet door een bos sleutels hoeft te zoeken naar de juiste sleutel voor de voordeur. Dit kun je makkelijk doen door alle sloten opnieuw in te sleutelen, waardoor je voor alle sloten dezelfde sleutel nodig zal hebben. Het opnieuw insleutelen van alle sloten is echter alleen mogelijk wanneer deze allemaal van het zelfde merk zijn. Heb je sloten van verschillende merken? Dan zul je enkele sloten moeten vervangen om er voor te zorgen dat ze allemaal met dezelfde sleutel werken.

Leave a Reply

AI Chatbot Avatar